BiscuițI alb-negru
- Tupperware Andrei
- 30 oct. 2022
- 2 min de citit

Timp de preparare: 20 min.
Timp de gătire: 28 min.
Ingrediente (14 biscuiți):
Biscuiți
70 g unt nesărat (la temperatura camerei) (1/3 cană)
100 g zahăr (1/2 cană)
1 ou mare
2 ml esență de vanilie sau migdale (1/2 linguriță)
2 ml zeamă de lămâie (1/2 linguriță)
30 ml smântână (2 linguri)
55 ml lapte bătut (3 linguri)
140 g făină cu praf de copt (1 cană)
Glazură
170 g zahăr pudră (1 1/2 cană)
15 ml sirop de porumb (1 lingură)
2 ml esență de vanilie (1 linguriță)
45 ml apă (3 linguri)
30 g cacao (2 linguri)
30 ml ciocolată topită (2 linguri)
Preparare:
Preîncălzește cuptorul la 190°C fără convecție. Pune planșeta de silicon cu ramă pe un suport din cuptor rece sau metalic.
Într-un bol, amestecă untul și zahărul până obții o pastă. Adaugă oul și zeama de lămâie până se încorporează.
Într-un bol mic, amestecă smântâna și laptele bătut.
Adaugă jumătate din cantitatea de făină în mixul rezultat la pasul 2 și amestecă. Ulterior, adaugă mixul obținut din smântână și lapte bătut. Amestecă totul în timp ce adaugi și făina rămasă până totul devine omogen.
Folosește Lingura de porționare medie pentru a crea biscuiții și așează-i la o distanță de 5 cm. unul de celălalt pe planșeta de silicon. Coace pentru 12-14 minute. Repetă procesul cu aluatul rămas.
Pentru glazura albă, combină zahărul pudră, siropul de porumb, esența de vanilie și 30 ml (2 linguri) de apă până se omogenizează.
După ce biscuiții s-au răcit, răsucește-i și decorează jumătate din partea plată cu glazura albă, folosind spatula de silicon.
Pentru glazura neagră, adaugă pudra de cacao, ciocolata topită și restul de apă (15 ml - 1 lingură - dacă este necesară) în glazura albă rămasă. Amestecă totul până compoziția este omogenă.
Decorează cealaltă jumătate a biscuiților cu glazura de ciocolată. Lasă glazura să se usuce și împarte biscuiții cu cei dragi.
Produse folosite: