top of page

BiscuițI alb-negru


ree

Timp de preparare: 20 min.

Timp de gătire: 28 min.

Ingrediente (14 biscuiți):


Biscuiți

  • 70 g unt nesărat (la temperatura camerei) (1/3 cană)

  • 100 g zahăr (1/2 cană)

  • 1 ou mare

  • 2 ml esență de vanilie sau migdale (1/2 linguriță)

  • 2 ml zeamă de lămâie (1/2 linguriță)

  • 30 ml smântână (2 linguri)

  • 55 ml lapte bătut (3 linguri)

  • 140 g făină cu praf de copt (1 cană)

Glazură

  • 170 g zahăr pudră (1 1/2 cană)

  • 15 ml sirop de porumb (1 lingură)

  • 2 ml esență de vanilie (1 linguriță)

  • 45 ml apă (3 linguri)

  • 30 g cacao (2 linguri)

  • 30 ml ciocolată topită (2 linguri)

Preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°C fără convecție. Pune planșeta de silicon cu ramă pe un suport din cuptor rece sau metalic.

  2. Într-un bol, amestecă untul și zahărul până obții o pastă. Adaugă oul și zeama de lămâie până se încorporează.

  3. Într-un bol mic, amestecă smântâna și laptele bătut.

  4. Adaugă jumătate din cantitatea de făină în mixul rezultat la pasul 2 și amestecă. Ulterior, adaugă mixul obținut din smântână și lapte bătut. Amestecă totul în timp ce adaugi și făina rămasă până totul devine omogen.

  5. Folosește Lingura de porționare medie pentru a crea biscuiții și așează-i la o distanță de 5 cm. unul de celălalt pe planșeta de silicon. Coace pentru 12-14 minute. Repetă procesul cu aluatul rămas.

  6. Pentru glazura albă, combină zahărul pudră, siropul de porumb, esența de vanilie și 30 ml (2 linguri) de apă până se omogenizează.

  7. După ce biscuiții s-au răcit, răsucește-i și decorează jumătate din partea plată cu glazura albă, folosind spatula de silicon.

  8. Pentru glazura neagră, adaugă pudra de cacao, ciocolata topită și restul de apă (15 ml - 1 lingură - dacă este necesară) în glazura albă rămasă. Amestecă totul până compoziția este omogenă.

  9. Decorează cealaltă jumătate a biscuiților cu glazura de ciocolată. Lasă glazura să se usuce și împarte biscuiții cu cei dragi.

Produse folosite:



 
 
 
bottom of page